Temps de sega

 Espere aconseguir amb aquesta xicoteta narració fotògrafica que les imatges conten tot el que cal al respecte del temps de  sega,  aquest any 2013 s´ha endarrerit més temps del normal com a consecuencia de la gelor i fred que patirem al mes d´Agost. Ja comenteu al respecte !!!

11 Responses

 1. Vicent Granell ha dit:

  Vos comente que parlant amb els segador els vaig nomenar que anava a captar imatges de la sega i que despres les penjaria a la web ( internet ) i així per tot arreu és veuria com és la sega hui en dia . Davant les meues paraules en va dir; " Tu fes fotos i despres que ho veja tot mon que ela arròs és groc, que l´altre any va vindre un tasador a tasar el camp i no parava de preguntar … però el arroz no és blanco ??
  Coses que pasen a sovint amb les nanos i va i resulta que hi ha gent gran que ens sorprén més que le menuts .
  Bon Vent !!

 2. Bona narració fotogràfica de la sega de l'arròs.
  Sense sorprendre'm cap especialment, veig una ajustada edició amb una bona definició i color.
  A destacar el cotxe "especial" amb el detall de la matrícula, segur que és d'algun potentat de la Ribera Baixa. Una abraçada

 3. Eladio García ha dit:

  Buenas fotos, hoy he ido yo pero tendré que elegir mejor momento, festivo y las 12 del mediodía.

 4. A mi, contràriament a allò que comenta el company Rosell, m'han sorprés especialment les quatre fotos que conformen esta sèrie.
  No ho sé si ho has fet amb intenció o sense, però després dels teus anuncis i de la propaganda que n'has fet de bestreta, jo esperava unes imatges com més despietades, com més agressives, com més grandiloqüents,com fetes amb un llenguatge fotogràfic més forçat i més pretensiós.
  Ben lluny d'això em trobe unes imatges familiars, properes, amables, prenyades de la bellesa dolça de les coses immediates.
  Moltes vegades pensem que de com més lluny vinga el sant, més miraculós deu ser. Busquem l'excitació, l'estranyesa que provoca allò foraster i desconegut i menystenim allò que tenim a la vora. En comptes d'estimar allò que tenim, desitgem allò que no hem aconseguit encara. És allò que ens demana la societat de consum i ens deixem manipular: caiem de cap a la bassa.
  És per això que m'agraden tant aquestes imatges que m'evoquen un munt de records, de persones, de vivències, d'imatges, d'olors… Hi ha tot un món darrere d'elles i és el meu món.
  El tractament és típicament granel·lià. (Ja és hora que t'arrisques a experimentar, no?) La definició, sense peròs. M'agrada el punt de saturació que té el groc de l'arròs. Sí: que es note que és groc! El contrast amb el blau del cel és immillorable. La definició la trobe molt bona. Les perspectives ben buscades (encara que sense les dades EXIF haig de suposar coses que no em caldria suposar si les hagueres incloses).
  En resum: no és allò que esperava i això m'ha sorprés especialment. Aquestes imatges són com una carícia, com una agradable companyia. Per a mi, és clar.

  Salut!

 5. Vicent Granell ha dit:

  Molt Rafel !!Si t´han agradat en done per satisfet i si t´he sorprés dons encara millor !! Amb aquesta serie solament volia mostrar com és aviu en dia la sega del arròs ,segar un camp , buidar l´arròs al remolque del tractor,continuar la sega mentre altres tractors esperen ser emplenats, acabar la feina i carregar la segadora a correcuita per segar altre camp rapidament. No volia impresionar solament mostrar el que de xicotet he vist tantes i tantes vegades quan anava pel terme amb la bici i jo era un simple nano. Posiblement si torne al proper any per captar imatges de la sega ja serán més rebuscades , més d´autor, més directes … D´aixó ja en parlarem !! En tot cas en done per satisfet pel resultat que obtingut i ha segut un plaer xarrar amb els segadors i compartir pols i picor !!
  Gracies per pasar i comentar !!
  Ah !! Se m´oblidava estic experimentat algunes cosetes , però les tinc guardaetes al disc dur . Tot arrivara !!!
  Bon Vent !!

 6. J. Ferrando ha dit:

  Trobe a faltar algun personatge mes dintre de la serie,ja se que els segadors de corbella s'han acabat.
  La serie bona per reflectir el treball de la sega el dia de ahui.

 7. Ximo Bueno ha dit:

  Un reportatge magnífic en quatre imatges.
  Com a foto és la primera la que trobe amb més plasticitat, la segona la veig encotillada pels costats.
  Una bona història en quatre paraules ben dites.

 8. Sebastian. García ha dit:

  No se puede pedir mas, buen trabajo Granell, me quedo con la segunda, y con la resolución de todas.
  Saludos.

 9. Carlos Muñoz ha dit:

  Jo com no he tingut la sort, com vosaltres, d'haver nascut i viscut en la Ribera, només puc comentar aquestes imatges des del meu punt de vista mes o menys artístic.
  M'agraden els colors de totes en general. Molt més el processat sobretot l'última.
  En la 1ª crec que falta aclarir una mica més les ombres encara que és difícil pel contrallum.
  La 2ª m'agraden els colors. Em dóna la sensació d'estar una mica caiguda a l'esquerra. Bé per les tres unitats.
  La 3ª és la que menys em diu.
  La 4ª *Graneliana total. Tot a focus des de la matricula del terratinent fins a Cullera. Enhorabona

 10. Vicent Piquer ha dit:

  Xe ! Vicent, l'última no las firmat ? però ja ho tens bé fent-nos creure que el cotxe és teu.
  Bona sèrie molt bé de color, i nitideza, ala a per mes que està fent un temps resplendit per a l'època que estem i la sega està eixint bé.
  Salut

Deixa un comentari

error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit