Temes de la lliga 2022-2023

Juny 2023 - Clau alta / Clau baixa (38)

La fotografia en clau alta i clau baixa són tècniques d'il·luminació d'estudi que creen ambients i impressions molt diferents. La fotografia en clau alta redueix el nivell de llum de l'escena, per la qual cosa hi ha menys contrast entre els tons foscos i les zones més clares. D'altra banda, en la fotografia en clau baixa hi ha un contrast major entre foscos i clars de la imatge, amb la major part de l'escena en ombra.

Maig 2023 - Retrat (39)

El retrat és, potser, la tècnica fotogràfica mes utilitzada. Des de l'aparició de la fotografia, aquesta tècnica ha vingut prenent el relleu en la pintura, en la creació de retrats de les persones, popularitzant la seua utilització, que fins llavors estava limitada a molt poques persones. Hui el retrat, la imatge de la persona, forma part de la nostra vida quotidiana, records familiars, publicitat, xarxes socials, esdeveniments i moltes mes facetes. En aquest mes, aportarem els nostres treballs de retrat i, com sempre, entendrem un sentit ampli en el concepte, retrats elaborats en estudi, amb complexos esquemes d'il·luminació, retrats fets espontàniament, en el treball, a la casa, al carrer, treballs fotogràfics a l'aire lliure, amb accessoris i sense ells... Com sempre, la nostra pròpia visió i creativitat marcarà els límits.

Abril 2023 - Setmana Santa (31)

La Setmana Santa és una època molt significativa en la tradició cristiana, en la qual es commemora la passió, mort i resurrecció de Jesucrist. A més de la seua importància religiosa, la Setmana Santa també té un gran valor festiu, amb celebracions que varien segons la regió i el país. Les processons són un dels elements més distintius de la Setmana Santa, amb germanors i confraries que desfilen pels carrers de les ciutats i pobles. Aquestes processons solen ser molt fotogèniques, i moltes persones acudeixen a elles per a capturar imatges impressionants de les imatges religioses, la música i els ritus que es realitzen durant aquests dies. Per als creients, la Setmana Santa és un moment de reflexió i recolliment, en el qual es renova la seua fe i s'enforteix la seua relació amb Déu. Per a uns altres, és una oportunitat de gaudir de les tradicions culturals i de les festivitats populars que acompanyen a aquestes dates. En qualsevol cas, la Setmana Santa és un moment especial que convida a la contemplació, la reflexió i el respecte per les creences i les tradicions de cadascun. (text generat per IA)

Març 2023 - Foc (30)

El foc ha sigut un element fonamental en moltes festivitats i celebracions al llarg de la història. En la nostra cultura mediterrània és un element essencial, per exemple, en les fogueres de Sant Joan, les de Sant Antoni i les Falles. També el foc és present en moltes llars, mitjançant ximeneres o estufes que, a l'hivern, resulten molt confortables i aglutinadores de familiaritat al seu voltant, i durant tot l'any, a més, poden proporcionar molt bons moments en graellades i altres esdeveniments gastronòmics. També existeix una part negativa, tràgica a vegades. El foc pot ser perillós, pot destruir la naturalesa, tant els éssers vius com els boscos i arbredes, edificis i altres propietats. Qualsevol d'aquestes particularitats, i algunes més, a criteri de la nostra creativitat, poden proporcionar-nos una magnífica fotografia per a aportar en aquest mes de Març,

Febrer 2023 - Parelles (30)

Arribem a la segona meitat de la lliga, queden 5 mesos per davant, i el tema triat per a Febrer és "Parelles". Com sempre, entenem un interpretació àmplia del tema. Podem participar aportant fotografíes de parelles de persones, éssers vius en general, i també elements inerts, tant els que es puguen donar en la naturalesa com a elements fabricats artificialment. El fet d'aparellar objectes, buscant simetria, o no, pot donar molt de joc a la nostra creativitat, que en definitiva és l'essència de la fotografia.

Gener 2023 - Música (33)

El tema per a aquest primer mes de 2023 és Música, entenent com a motiu els músics, concerts, instruments musicals, partitures i altres complements i accessoris, sempre relacionats amb la música. La música ens acompanya sempre, ens proporciona alegria en les festes, ens convida a la reflexió en moments difícils, ens relaxa, ens alegra, en definitiva, no podem concebre la vida sense la música. Tots aquests sentiments i sensacions hem de ser capaces d'expressar-los mitjançant la fotografia. Us animem a això !!

Desembre 2022 - Nadal (31)

Arriba el Nadal i el tema per al present mes és, precisament, el Nadal. Aquestes dates proporcionen nombrosos moments, que la nostra visió personal ens permetrà captar i immortalitzar, mitjançant les nostres fotografies. Com sempre, el tema ho entenem en sentit ampli, tenint cabuda per tant les clàssiques imatges de Nadal, com els personatges, els naixements, els arbres de Nadal i tota classe d'adorns, en carrers, botigues i cases, com també el Nadal en altres cultures o en àmbits menys convencionals o tradicionals. Ànim i a buscar el moment, la foto, i compartir-la ací.

Novembre 2022 - Cementeris (29)

Cementeris, aquest és el tema triat per al mes de Novembre. Com sempre, entenem el tema en un sentit ampli, abastant tant les vistes o detalls d’un cementeri, com qualsevol element o conjunt que conformen els ritus funeraris, inhumació, cremació, en la nostra cultura tradicional o en qualsevol altra existent. Tombes, nínxols, làpides, mausoleus, catacumbes, fèretres, sarcòfags, escultures i conjunts escultòrics, elements religiosos i ornamentals, (respectant sempre la intimitat de les persones o noms que puguen aparéixer en les fotografies, per la qual cosa procurarem que no siguen recognoscibles)

Octubre 2022 - Festes del bou (27)

El tema per a aquest segon mes de la lliga és "Festes del bou", entenent com a tals totes les festes en les quals el bou tinga protagonisme. Tradicionalment, són molt nombroses les festivitats populars amb bous, al carrer, embolat, en corda, "encierros", retalladors ... també, per descomptat, les jonegades i les corregudes. Com sempre, entendrem el tema en sentit ampli, per tant no és imprescindible la presència del bou en les nostres fotografies, qualsevol imatge que faça referència directa al món del bou seria suficient.

Setembre 2022 - Festes populars d'estiu (25)

Comencem un nou curs, i amb això una nova edició de la nostra Lliga Fotogràfica. El tema proposat per a començar és "Festes Populars d'Estiu". L'estiu és un època propícia per a tota classe de festes, generalment Festes Patronals, que tenen lloc en gran part dels nostres Pobles, i que amb molta probabilitat alguns haureu tingut l'ocasió de gaudir, i també d'obtindre bones fotografies que ara podeu aportar.
error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit