Temes de la lliga 2023-2024

Maig 2024 - Bicicletes (23)

El tema d'aquest mes de maig és la bicicleta, hem de presentar fotografies on la bicicleta sigui el tema principal. Experimenta amb distints angles, utilitza la regla dels terços i la llei de la mirada. Aprofita l'hora daurada que proporciona una llum suau i càlida que ressalta els detalls i crea ombres atractives. Anticipat al moviment de la bicicleta i espera el moment perfecte per capturar la imatge. Aprofita els detalls de les bicicletes per fer composicions minimalistes, diferents, atrevides, arriscades. Plantejat idees més treballades, com llargues exposicions, lightpainting, o qualsevol altra idea amb la bici com a protagonista. Busca imatges més atemporals o centra l'atenció en la història que vols contar, plantejat fotografiar la bici en blanc i negre. Fes servir també del blanc i negre i l'edició per realitzar fotografies de bici amb aire vintage. Fotografiar bicicletes pot suposar un repte amb el qual explorar la fusió de moviment, velocitat i disseny. O també pot resultar un objecte ideal per capturar imatges repletes d'emoció i bellesa. Is al carrer, experimenta i gaudeix de l'art de contar històries i de sorprendre amb les teues fotografies de bicicletes.

Abril 2024 - Ciutat de València (37)

Per aquest mes d'abril el tema serà la ciutat de València, aprofiteu l'oportunitat per a tornar a redescobrir el centre històric i buscar espais nous o desconeguts de la ciutat, es pot utilitzar totes les tècniques i estils fotogràfics que més vos agraden, fotografia de carrer, d'arquitectura, en blanc i negre, etc.

Març 2024 - Pluja (37)

El tema per aquest mes de març és la pluja. Per fer foto amb pluja primer que tot hem de tindre en compte protegir l'equip fotogràfic de l'aigua amb alguna funda, es pot improvisada amb una bossa de plàstic i després assecar-lo amb algun drap sec. Fotografiar amb pluja no es sol mostrar la pluja caient, podem buscar recursos que donaran molt bons resultats, com buscar reflexos a tolls i superfícies brillants. Podem també incloure gotes de pluja a la fotografia macro que afegissen textura i un ambient diferent. Podem incloure un paraigua com a element principal a la fotografia amb pluja. La il·luminació és important a la fotografia amb pluja, ja que la pluja es torna més brillant quan el travessa un punt d'il·luminació, podem utilitzar una il·luminació directa com un fanal, però tenint compte que les gotes no queden sobreexposades, en aquest punt també podem recórrer a la utilització d'un flash per congelar les gotes de pluja, jugant amb la velocitat d'obturació podem aconseguir aquest efecte o que la pluja aparega més borrosa. Busca també les emocions que provoquen la pluja, crea ambients de gran dramatisme amb dies grisos i cels coberts, prova de crear fotografies abstractes per exemple amb les llums del trànsit de la ciutat distorsionada per la pluja.

Febrer 2024 - Número tres (35)

Al llarg de la història, són moltíssimes les civilitzacions i religions que han considerat el tres com un número màgic, diví, el que engloba la totalitat, el número perfecte. Tres elements li poden donar un toc de desequilibri a la foto. De vegades la simetria avorreix. Tindre tres subjectes té dona la possibilitat d'establir relacions visuals més complexes que quan en tens un o dos. Pots crear un triangle, un patró, establir un punt de fuga, etc. 
La Regla dels imparells en composició diu que és més atractiva aquella imatge que conté elements imparells pot ser més dinàmica i visualment més atractiva. Per exemple, entre una línia i un triangle, el segon té molt més dinamisme.

Gener 2024 - Trens i vies (36)

El tema per este mes seran els trens, vies i tot el relacionat amb ells. Per obtindre les millors imatges tindrem en compte molts factors. La localització, busca llocs on fotografiar trens amb bona visibilitat. Si ames et permet fotografiar-los en mig d'un entorn fotogènic, molt millor. Punts de vista interessants pots explorar ponts, tuneles, estacions i punts de vista elevats per aconseguir una vista panoràmica, les eixides de trens d'un túnel, les corbes permeten una vista de tot el tren d'una forma més dinàmica que en línia recta. Juga amb la velocitat d'obturació Si vols congelar l'acció i aconseguir una imatge nítida del tren, o pel contrari, si vols capturar l'efecte del moviment. Les estacions donen molt de joc compositivament: juga amb les columnes, les vies, les llums i ombres, les portes i finestres, inclou l'element humà, etc. Si viatges amb tren, pots obtindre espectaculars fotografies també des de l'interior. Juga amb els reflexes de les finestres de forma creativa. Utilitza les finestres i portes com a marcs naturals per afegir interés a les teues composicions. Conta una història: els trens donen molt de joc; el viatge, l'aventura, els paisatges des de la finestra, la velocitat, etc.

Desembre 2023 - Color groc (28)

El groc és el color càlid per excel·lència, ja que l'associem amb el sol que ens proporciona calor tots els dies. És el color de l'optimisme, de la il·luminació, lo positiu, la diversió, de les flors, l'alegria i l'acció. És un dels colors més cridaners, i per això s'utilitza en senyals de trànsit i advertència, en semàfors o en senyals de perill. Encara que és un color molt positiu, també té un costat negatiu pot ser considerat un color àcid o amarg, el color de l'enveja, la mentida i l'avarícia.

Novembre 2023 - Paisatge en blanc i negre (34)

Quan pensem a fotografiar un paisatge és inevitable imaginar de primeres un paisatge a color, però la fotografia de paisatge en blanc i negre és un recurs que donara a les nostres imatges una atmosfera onírica i atemporal. La composició element fonamental en qualsevol fotografia al paisatge en blanc i negre cobra més rellevància. Recórrer al minimalisme és una bona opció per aquest tipus d'imatges. L'espai negatiu, les boires, cel amb núvols, destacar textures, llarga exposició, utilització de filtres, totes aquestes tècniques i elements ens ajudaren per aconseguir el paisatge perfecte en blanc i negre. Podem prendre com a inspiració les fotografies d'Ansel Adams i Michael Kenna entre altre.

Octubre 2023 - Formes geomètriques (31)

Les formes geomètriques les podem trobar, a vegades, en la pròpia naturalesa, però és més comú trobar-les en la nostra vida quotidiana, als nostres carrers, en edificis, públics o habitatges particulars, i també dins de la nostra pròpia casa. Aquest mes, el nostre repte és eixe, trobar aquestes formes geomètriques, mes o menys evidents, i captar-les baix la nostra pròpia visió

Setembre 2023 - Capvespres - Albes (29)

Comencem un nou curs, i amb això una nova edició de la nostra Lliga Fotogràfica. El tema proposat per a començar és "Capvespre". El capvespre és un moment molt apropiat per a captar imatges molt impactants, pels canvis de tonalitats, colós i ombres. Tant a la platja muntanya, ciutat, obtenim paisatges molt suggestius i poètics, esperem les vostres aportacions fotogràfiques que de segur seran espectaculars.
error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit