Temes de la lliga 2019-2020

Juny 2020 - Nocturnes (29)

Arribem al final de la lliga, en aquest dècim i últim mes continuem amb el tema previst inicialment, després de dos mesos en què no ha sigut possible mantindre la planificació a causa del confinament establit per les circumstàncies sanitàries. El tema és Nocturnes. Dins de la premissa de què es tracte de fotos preses durant la nit (o almenys després de la posta del sol, o abans de l'eixida del mateix), podem aportar, per example, treballs d'índole astronòmica (circumpolars, lluna, via làctia ... ), també fotos urbanes, d'índole social, paisatge nocturn ... com sempre, en sentit ampli per a donar cabuda a les diferents visions que cadascun puguem aportar.

Maig 2020 - Tema lliure (27)

Per al mes de Maig tenim tema lliure, podent aportar fotos realitzades durant el període de confinament, fotos ja realitzades i que no hàgem pogut aportar en l'edició anterior, o bé fotos noves, amb noves idees. També fotos d'arxiu, amb la temàtica que vulguem, i per descomptat, fotos que s'hagen pogut prendre durant les eixides autoritzades. Malgrat la xicoteta i progressiva relaxació de confinament, la situació sanitària i legal no ens permet actuar lliurement i ens hem vist obligats a canviar de nou el tema inicialment proposat per a aquest mes, a fí de facilitar la participació de tots.

Abril 2020 - #des del confinament (30)

El tema acordat per la Junta per al mes d’Abril es: "#des del confinament", és a dir, fotos fetes a casa o des de casa durant el confinament, amb tota la varietat que això suposa. Per eixample, es podràn aportar fotos tipus natura morta (bodegons), fotografia d'aproximació i/o macro domèstic, composicións amb objectes domèstics, fotos amb les mascotes, fotos des de la finestra o balcó, en fi, les opcions són molt variades a l'ésser un tema quasi completament lliure. El tema es ampli, perquè en aquest cas la uniformitat podría condicionar la participació, i al deixar el tema més obert ens quedarà una galeria molt variada i quan això passe serà interesant i històric contemplar, en perspectiva, les diferents aportacions i visió fotogràfica que cadascú hàgem pogut dur a terme durant "el nostre” confinament Condició que posem: mantenir a les dades exif la data per així constatar que ha estat captada la imatge al llarg de l’estat d'alarma i confinament.

Març 2020 - Arquitectura (29)

El tema per a aquest mes és Arquitectura, com a tal tindran cabuda fotos d'edificis complets o bé detalls arquitectònics d'aquests, unes columnes, unes escales, una finestra o conjunt de finestres, marquesines, cobertes, pòrtics etc, edificis clàssics, moderns, contemporanis ... tot relacionat amb l'art i la tècnica arquitectònica.

Febrer 2020 - Roig (color roig) (34)

El repte d'aquest mes es tracta de transmetre mitjançant el color, en aquest cas el color roig, que haurà de predominar en la fotografia presentada. El color roig, càlid per naturalesa, s'associa psicològicament a la passió, al desig, transmet força, entusiasme, vitalitat. En la mitologia romana, el Déu Mart era el Déu de la Guerra, la violència, la passió, la valentia i també la virilitat i sexualitat. Mart va donar nom al quart planeta del sistema solar, a causa del seu color vermellós.

Gener 2020 - Ombres (27)

L'ombra forma part de la fotografia d'igual manera que la llum. Entenem per ombra aquella part de la fotografia que no queda il·luminada o a la qual la llum no arriba completament. Les ombres són elements importants per a la concepció d'una imatge i el seu maneig és imprescindible per a donar la sensació de tridimensionalitat en el pla bidimensional de la fotografia. Les ombres presents en les fotografies depenen de diversos factors. Aquests factors són la grandària, la forma, els contorns i la consistència. Tots ells són determinats pel tipus de font d'il·luminació, per la relació de grandària entre la superfície lluminosa i l'objecte i per la distància que hi ha entre ells. També és important per a la forma de l'ombra la classe de fons que tenim a la foto i la distància que té fins a l'objecte. (Fotonostra)

Desembre 2019 - Blanc i Negre (28)

Moltes vegades hem escoltat, o fins i tot és possible que ho hàgem dit, que quan estem editant una foto complicada, amb zones cremades, ombres sense detall ... i no sabem per on agafar-la, sempre ens queda el recurs de passar-la a blanc i negre. Encara que pot ser cert, la tècnica del blanc i negre va molt més allà, és molt més que desaturar una foto en color, es tracta de transformar l'escala cromàtica en escala de grises, de manera que les sensacions del color desapareguen i en enfortir-se les textures i les formes de la imatge, aquesta transmeta altres sensacions, sense la distracció del color, és, com defineixen alguns fotògrafs, l'ànima de la fotografia

Novembre 2019 - Foto de carrer / street photography (39)

Fotografia de carrer és la fotografia protagonitzada per la condició humana en llocs públics. La fotografia de carrer no requereix la presència d'un carrer ni d'un entorn urbà. Encara que les persones en general són els principals subjectes en aquest marc fotogràfic, l'absència de persones, la seua petjada, o elements propis d'entorns urbans amb caràcter estètic o de denúncia apareixen també en múltiples ocasions. (Wikipedia)

Octubre 2019 - Festes (28)

Comencem el segon mes de la Lliga 2019-2020, amb el tema "Festes". Novament un tema bastant ampli, per a facilitar la participació, després del complet mes de Setembre, carregat de festes, del retorn al treball, al col·legi ... Podeu participar aportant fotos de qualsevol esdeveniment festiu. Durant l'estiu, pràcticament en qualsevol poble de la Ribera han hagut festes, i els que heu tingut la sort de viatjar, segur que també us heu trobat amb algun esdeveniment festiu. Festes patronals, festes d'associacions recreatives, festes d'urbanitzacions, de barri, populars, és un tema molt ampli.

Setembre 2019 - Estiu (25)

Iniciem la lliga 2019-2020 amb un tema molt ampli, el tema és "Estiu 2019", i tindrà cabuda qualsevol foto que aportem, amb l'únic requisit d'haver sigut presa durant l'estiu actual. . Podem presentar fotos de qualsevol viatge o excursió, fotos d'algun moment d'oci, tant a casa com a la platja, en el camp, fotos durant algun esdeveniment d'estiu, foto de carrer, en fi, qualsevol imatge que, d'una manera o un altre haja suposat un moment del nostre estiu. . S'ha triat un tema ampli considerant que el mes de Setembre és complicat en Algemesi, és difícil tindre temps per a preparar una "foto del mes" amb els dos principals esdeveniments festius que tenim durant setembre, independentment dels trastorns propis del final de vacances o volta al col·legi, quan siga el cas. . Us animem a la participació, la falta de temps no pot ser excusa !!.
error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit