Temes de la lliga 2021-2022

Juny 2022 - Fotografía macro (31)

Amb el tema del mes de Juny: Fotografia Macro, arribem al final d'aquesta edició de la nostra Lliga Fotogràfica. "Macro" significa gran, i la fotografia macro pretén mostrar subjectes xicotets, o part d'aquests, en un tamany més gran, dins de l'enquadrament de la nostra fotografia. Tradicionalment, associem la fotografia macro a elements xicotets de la naturalesa, com els estams d'una flor, xicotets insectes, etc. però aquesta disciplina fotogràfica va molt més allà, estenent-se també a elements inanimats, com a xicotets mecanismes, components, etc. Com és habitual, serà nostre pròpia visió i creativitat la que expressarem amb els treballs que s'aporten.

Maig 2022 - Blanc i negre (29)

Arribem al penúltim mes de la Lliga, i el tema és Blanc i negre. Tots hem tocat aquesta modalitat, de fet molts ens hem iniciat en fotografia amb el blanc i negre. L'arribada del color va canviar les regles, però l'essència de la fotografia en blanc i negre continua sent la mateixa i mantenint el seu atractiu, de fet és utilitzada assíduament per bastants companys. El fer un treball en blanc i negre, és més que llevar-li el color a una foto, és transmetre un sentiment, una emoció. Us convidem a expressar les vostres.

Abril 2022 - Surrealisme (32)

La fotografia surrealista és una tendència artística dins de l'àmbit de la fotografia l'objectiu de la qual és captar i expressar, per mitjà de la imatge, l'essència i inquietuds de l'ésser humà a través de tècniques i temàtiques fotogràfiques que apel·len al món de l'inconscient, de l'irracional i de l'oníric. La fotografia surrealista tractarà d'expressar, per mitjà de la imatge, la qual cosa amaga el món de l'inconscient i el món oníric que, per als surrealistes, amaguen les inquietuds més profundes de l'ésser humà; a més d'obrir les portes cap a l'irracional i la casualitat, element que influeix molt a l'hora de fotografiar una realitat (Wikipèdia). Més informació en aquests 3 enllaços: Toomanyflash , Dzoom , De la manipulación al surrealismo

Març 2022 - Llarga exposició (30)

Aquest mes el dedicarem a la fotografia de llarga exposició. La nostra lliga ja ha superat el seu equador i els reptes es van superant mensualment, i amb bona nota a més. En les nostres fotos de llarga exposició, haurem de mantindre l'obturador obert durant el temps que necessitem per a captar aquest efecte seda en les aigües, per a pintar amb llum en plena foscor, per a captar el moviment de les estreles, dels núvols, els raigs i dels fenòmens meteorològics en general, i de qualsevol situació en la qual vulguem captar l'activitat que es produeix durant l'interval en què es manté obert l'obturador. La llarga exposició no sols la utilitzem per a captar moviment, també la usem en fotos estàtiques, en els moments en què hi ha molt poca llum. Anem per les nostres fotos de llarga exposició !!

Febrer 2022 - Natura (34)

Continua avançant la lliga, i aquest mes el repte consisteix a aportar fotos de naturalesa. Mes ampli no pot ser el tema, la naturalesa: tots els éssers vius, siguen animals o plantes, però també els minerals, mars, llacs, rius, accidents geogràfics en general, fenòmens meteorològics ..... és a dir, tot el que existeix de manera natural.

Gener 2022 - Captar el moviment (36)

El repte d'aquest mes de Gener, cinqué de la lliga 2021-2022, consisteix en captar el moviment. El moviment es pot captar, principalment, utilitzant baixes velocitats d'obturació i seguint al subjecte a fotografiar, amb la qual cosa obtenim al subjecte nítid i un fons mogut o estelat que segueix el moviment, aquesta és la popular tècnica denominada d'escombratge ("barrido"). Com totes les tècniques, requereix la seua habilitat per a proporcionar un resultat creïble. Per contra, si en lloc de seguir al subjecte deixem la càmera estàtica, es produeix l'efecte contrari, és a dir, el fons queda nítid i és el propi subjecte qui queda mogut, estelat, captant així el seu moviment. També es pot captar el moviment, o millor dit l'acció, mitjançant l'ús d'altes velocitats d'obturació, que congelen la imatge. Com sempre, entenem el tema del mes amb un concepte ampli, sent la nostra pròpia visió qui determinarà la manera que pretenguem captar l'acció, el moviment.

Desembre 2021 - Esports (30)

Avanza la lliga i en aquest quart mes tenim com a tema els esports. Com sempre, un tema ampli i que a més amb moltes variants que ens proporcionen una infinitat de possibilitats. La nostra pròpia visió serà la que determinarà aquests moments que passar a ser captats per les nostres càmeres i que formarà part de la galeria d'aquest mes.

Novembre 2021 - Nocturnes (33)

Per al tema d'aquest mes, entendrem fotografia nocturna com aquella que ha sigut presa després de la denominada "hora blava", a partir d'ahí, només la nostra visió i creativitat posaran límits. Podem presentar fotografies amb temes astronòmics, lluna, via làctia, estreles .. podem oferir un paisatge nocturn, una fotografia urbana o qualsevol altre treball que, de l'una o l'altra manera, represente un moment en la nit.

Octubre 2021 - Formes geomètriques (32)

Les formes geomètriques les podem trobar, a vegades, en la pròpia naturalesa, però és més comú trobar-les en la nostra vida quotidiana, als nostres carrers, en edificis, públics o habitatges particulars, i també dins de la nostra pròpia casa. Aquest mes, el nostre repte és eixe, trobar aquestes formes geomètriques, mes o menys evidents, i captar-les baix la nostra pròpia visió

Setembre 2021 - Vacances (37)

Comencem una nova etapa de la nostra lliga fotogràfica. Amb el mes de Setembre , s'inicia la campanya 2021-2022, que finalitzarà al juny de 2022. Comencem amb un tema molt concorde al mes: Vacances. Es tracta de presentar fotos relatives a les nostres vacances, siguen a la platja, a la muntanya, en la nostra pròpia casa, fent turisme interior o qualsevol aspecte que represente algun moment de les nostres pròpies vacances, aquests moments irrepetibles que ara, gràcies a la nostra pròpia visió i creativitat, passaran a formar part d'aquesta àmplia galeria fotogràfica que forma les successives edicions de la nostra lliga fotogràfica.
error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit