Taller de retrat

Nikon D90  T: 1/160  f: 8  Iso: 100  Obj: 35 mm f1.8

Retrat fet al taller impartit per Juan Vicente Valls el passat cap de setmana.

12 Responses

 1. Vicent Banyuls ha dit:

  Una composició per a retrat molt be pillada i encertada. Perfecta combinació de xicotets detalls, el roig de la roba, els cabells al vent, el gris quasi marengo del fons. Sols un però, els ulls, li veig alguna cosa rara, com vidrosos. De totes maneres no em fages molt de cas que jo també tinc la vista " pa lla"
  Salutacions Rafa.

 2. Vicent Piquer ha dit:

  Tota la rao te Vicent Banyuls, tot perfecte pero no te foco.
  Assec molt ser un crític sense mà dreta, però cree convenient que siga així i ens adonem dels errors que fan que s'aprenga.
  L'he vist en el Wathapp , però no he volgut dir-te gens, Granel no obstant açò et alaga en cada foto perquè t'animes, però crec que fa malament, la teua has d'adonar-te abans de precipitar-te, es nota quan la gent no diu gens.
  Es que has fet un gran treball i has emprat molt temps, però així són les coses.
  Salut

  • Rafa Montagud ha dit:

   Es la teua opinió i cal respectar-la,encara que no compartir-la. La foto te defectes, clar que en te (ningú,es perfecte). Al meu ordenador,la veig bé. També es posible que el meu no estiga ben calibrat i no ho vega com toca. Una cosa si,estic ven content de la feina,ven feta o no. Total depende d'els ulls amb els que es mire. Gràcies pero cmentar,V.Piquer. Salut i bones fotos

 3. J Bta Puchades ha dit:

  El retrat no es fáçil i a més te claves més exçigencies, la constançia el ímpetu i la perçeverancia son aliats perfectes per recollir fruts.

  • Rafa Montagud ha dit:

   Ja se que no es fàcil,res en esta vida ho es. Hem clave mes exigències per a poder millorar,encara que siga poco a poc. Com tu dius,ser perseverant,es una bona base pero a recollir bons fruits. Gràcies pero comentar,J.Bta.Puchades. Salut

 4. Ximo Bueno ha dit:

  Molt ben il·luminada i treballada.
  Més que els ulls me molesta la mirada "massa professional" de la model.

 5. Paco Tortosa ha dit:

  Rafa, la foto en general m'agrada molt, el posat, els cabells al vent, el contrast del color del vestit amb el del cabell …

  Si que és veritat que la mirada, o millor dit els ulls, resulten estranys. La model, o bé té els ulls extremadament clars o bé estava utilitzant lentilles clares (casi segur), i en esta foto precisament el reflex en els ulls de la il·luminació utilitzada és massa evident i poc afavoridora, (a més d'una lleu falta de focus, precisamente en els ulls).

  He vist diverses fotos d'esta sessió i, en la meua modesta opinió, esta model no resulta afavorida per tan clars ulls (o lentilles) , en quasi totes veig reflexos molestos, motivats per l'angle i el tipus de la il·luminació utilitzada.

  En canvi, he vist una foto que tens en el face, en la qual es troba de front (només se li veu la cara, és quasi un primer pla) , en la que els ulls s'aprecien molt bé, sense molestos reflexos que distraguen (intuïsc que la il·luminació d'eixa foto es va realitzar amb algun tipus de difusor circular "beauty")

  Poc mas que afegir, com he dit abans, una bonica foto, amb eixa limitació dels ulls, totalment aliena al teu treball (deixant de costat la xicoteta falta de focus …)

  Supose que haurà sigut una bona experiència, treballar en condicions controlades d'il·luminació i amb models professionals, tot és enriquidor i ens aporta criteri.

  Salut i bones fotos !!

  • Rafael Montagud ha dit:

   Gràcies per comentar, Paco. Si va ser una molt bona experiència,la qual, espere tornar a repetir. Si, tenia els ulls clars. Al fer el revetlat de la foto en Lightroom, li'ls he aclarit un poc més (igual, m'he n'he passat). Era de les primeres vegades que gastava la tècnica de la separació de frequències. Salut

 6. Vicent Granell ha dit:

  Una comentari el del company PC totalment encertat, el camí és fa caminant i per aixó mateix cap anar endavant.
  jo personalment no veig tan important el tema del ull , eixa posible e insignificant borrositat resulta força interesant per recorrer el retrat i gaudir del treball del mateix, és més podria ser intencionat el efecte.
  Salutacions !!

 7. Rafael Montagud ha dit:

  Gràcies per comentar,V.Granell. Sino tingues eixe xicotet defecte, quasi segur, no s'hauria parlat d'ell. Jejejeje… Salut

Deixa un comentari

error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit