Moments a l’embarcador de l’Albufera

Tots tenim multitut d’imagtes d’aquest emblemàtic lloc, generalment obteses a l’hora de la posta de Sol, quan hi-hà una llum espectacular i el joc del núvols i els reflexes proporcionen meravelloses imatges.

Per a mí, es un lloc molt especial, on he aprés molt de fotografía, on he conegut molts i bons companys d’afició, que al llarg del temps s’han convertit en bons amics.

Estes fotos que presente, son una breu, una brevísima recopilació d’un arxiu propi molt voluminós, amb més o menys valor paisatgistic i fotogràfic, però que conten una història, una història de persones que també van allí, a disfrutar del lloc, del colors de la posta i, potser, a somniar i deixar correr l’imatginació.

CONTRALLUM

Foto feta el 18-08-2011, amb la meua primera reflex, al poc de temps de tindre-la, era el primer día que vaig anar al embarcador a fer fotos.

Un contrallum total, on els personatges son siluetes (tirada en .raw, amb tractament d’ombres es pot vore clarament les persones, però la foto que presente no té cap edició, està tal i com ha eixit el .jpg)

Nikon D3100 – 92 mm –  f/10 – 1/160 – Iso 100
EL TEMPS PASSA
Foto feta el 1-09-2011, ací es tracta de captar el pas de la barca, davant la mirada de la jove parella
Nikon D3100 – 55 mm – f/8 – 1/10 – 100 Iso
EL SOL ES TESTIC
Feta el 27-3-2012, una clàsica del lloc, una escena d’amor baix la mirada del Sol.
Nikon D7000 – 87 mm – f/8 – 1/1000 – Iso 200
INDIFERÈNCIA
Feta el 14-8-2012. La parella es trova prestant més atenció al mòbil que al seu entorn, potser avorriment del lloc,  insensibilitat .. qui sap.
 Nikon D7000 – 90 mm – f/18 – 1/20 – Iso 100
ESPECTACLE
Feta el 27-8-2015. Un lloc escollit per a molts reportatges fotogràfics de noces, comunions, .. en esta ocasió amb un improvisat públic com a testic.
Nikon D800 – 38 mm – f/5.6 – 1/160 Iso 400
A L’ALTRE COSTAT
Feta el 2-2-2016. Amb un objetiu ull de peix, de visió 180 º, està captada aquesta imatge, on apareixen es dos costats del embarcador, a una part  l’horitzó i a l’altre els testics del espectacle que està formant-se.
Nikon D800 – 8 mm – f/5.6 – 1/250 – Iso 100

Paco Tortosa Ω

Si voleu veure mes treballs meus podeu visitar el meu perfil en Flickr

17 Responses

 1. Vicent Granell ha dit:

  la veritat és que de vegades no valorem alló que tenim al davant i al nostre abast i que amb la nostra afició i càmera podem captar, m´agrada la teua sinceritat i escrit per remarcar com aquest entorn a afavorit el creiximent teu a nivell fotogràfic així com la posibilitat de haver fet nous amics amb aquest escenari que aportes i que tanmateix comparteixen afició.
  Sis anys de fotos a un mateix lloc i una passió la fotogràfica que creix i queda demostrat amb la última imatge que aportes, tota una demostració de intencions.
  Gràcies per compartir !
  Cuida´t !!

 2. Ximo Bueno ha dit:

  Magnífica seqüència d'un racó emblemàtic.
  Un reportatge variat i molt guapo, Paco!

 3. Rafa Montagud ha dit:

  M'agraden totes les imatges que ens mostres. Enhorabona,Paco

 4. Vicent Piquer ha dit:

  verdaderament unes imatges seductores i que tot el que ha estat en eixe lloc s'ha trobat en algun moment imatges com estes que ens aportes i ens fa recordar eixe lloc tan bell en certs moments del dia , boniques imatges.
  Salut

 5. Carlos Muñoz ha dit:

  Bon reportatge d'un lloc emblemàtic de València en el qual s'aprecia la teua evolució com a fotògraf tant en els paràmetres de càmera com en l'elecció del pdv. Salutacions

 6. Paco Tortosa ha dit:

  Si Carlos, crec qu'es nota eixa evolució, els primers moments posiblement penses més en "arrivar i carregar" i al llarg del temps ja vas buscant més certes situacions i enquadres distints.

  Gràcies per comentar.

 7. GERARDO PÉREZ ha dit:

  ME GUSTA MUCHO ESTE TEMA CON VARIACIONES DE NUESTRA ALBUFERA. AHÍ VEO IMAGINACIÓN Y SAPIENCIA FOTOGRÁFICA ¿QUÉ MÁS SE PUEDE PEDIR A UN REPORTAJE? ENHORABUENA, ES UN GRAN TRABAJO.

 8. GERARDO PÉREZ ha dit:

  ME GUSTA MUCHO ESTE TEMA CON VARIACIONES DE NUESTRA ALBUFERA. AHÍ VEO IMAGINACIÓN Y SAPIENCIA FOTOGRÁFICA ¿QUÉ MÁS SE PUEDE PEDIR A UN REPORTAJE? ENHORABUENA, ES UN GRAN TRABAJO.

 9. jose ferrando ha dit:

  No vaig a afexir res mes al que ja han dit.
  Les fotos precioses i les introduccions molt molt adecuades.
  De tant en tant deixams vore el teu treball, crec que alguns o necesitem

Deixa un comentari

error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit