Ahir a València.

Als companys Eladio i Ximo T, amb els que vaig compartir gratament el matí.
(102mm – 1/3200s – f/4.0 + 0,67 – ISO 200)

12 Responses

 1. Ximo Rosell ha dit:

  Bon color, bon moment i destacable definició.
  Suggeriria donar-li llum a l'ull del bou, crec que guanyaria en expressió. Salut

 2. Eladio García ha dit:

  Yo digo lo mismo que Ximo Roxell, buen momento ( porque lo pasamos muy bien) . Plasma perfectamente lo que vimos

 3. Ara podria jo parlar d'una relació d'amor-odi als bous. No ho faré perquè pense que cadascú es pot centrar en alguns temes i que això és perfectament lícit i tolerable (encara que no em sembla recomanable). No et penses que el fet que es tracte de la Fiesta Nacional li dóna preeminència a l'interés que susciten estos animals negres per damunt d'aquells de blaus i taronjats. Per la paga aquells volen i naden i estos…
  Però deixem-nos estar de controvèrsia que crec que ja en tenim prou i massa (de moment).
  Te raó Ximo Rosell. Allò que t'aconsella crec que és una qüestió que cal tenir en compte. Jo en els animalets reenfoque sempre l'ull i li done més llum i més contrast. El consell també val per al retrat humà, encara que en aquell cas cal ser subtil.
  La instantània és magnífica i el sensor ha rendit. Bou negre, pantaló blanc i la sorra clara. No hi parts cremades, però sí una ombra intensa on potser resulta impossible recuperar detall. El desenfocament del fons té un punt molt encertat. El fotògraf atent, previsor, darrere de la càmera i de la barba. No es veu tot això en la foto, però s'endevina. Molt encertada la velocitat que congela perfectament la imatge. Ho dic per mi, perquè acostume a treballar amb prioritat d'obertura i no recorde mai de canviar a prioritat de velocitat. Després passa allò que passa. Preneu exemple del senyor president!

  Salut!

  • Ximo Bueno ha dit:

   Intentaré tancar la polèmica dient-te que el blavet és un animalet magnífic mentre que lo taurí és tot un món de personatges, paisatges, estructures, emocions, vivències, històries, moments, detalls, colors, passions…

 4. Tens raó en això. Però per a algunes persones no és així. Hi ha qui tots els dies de l'any va a fotografiar blauets. Per a ells això és més que un món tant o més interessant que el dels bous. Un dia se'm va fer de nit escoltant les històries que conten. Confesse que em vaig emocionar davant de tant d'afecte i de tanta dedicació a estos animalets. I si jo tinc l'oportunitat única de poder accedir a fotografiar estos animalets, és gràcies a la tasca callada i contínua durant anys i anys que han fet estes persones, Jo ho comprenc i ho respecte, talment com comprenc i respecte (encara que no compartisc) l'afició al món taurí.

 5. Vicent Granell ha dit:

  Me quedat amb les ganes de veure al secuencia completa , per qué si el que pretenies era deixar-mos amb al cosa de pasà despres ho has aconsegit !! Bona compo i moment. !!
  Bon Vent !!

 6. J. Ferrando ha dit:

  Com el diu Vicent m'he quedat esperant la seguent, vore com acaba el retall.
  De totes formes el moment oportu l'has trobat.

 7. Vicent Piquer ha dit:

  Segons Pareix el teu i Eladio estàveu junts perquè heu tret les millors fotos enfocant a l'estés 7 .
  Jo també em quede en incocnita de saber que li passa al retallador, en la segona parix-te ens ho demostres.
  Salut

 8. Sebastián. García ha dit:

  La maestria y el oficio se nota( Como diría un cronista taurino) buena toma jefe, el momento es el oportuno, .. Y digo yo!! Pot que no se abusa del zoom y se deja la acción en un primerísimo plano, creo que quedaría sencillamente espeluznante.
  Un abrazo

 9. Carlos Muñoz ha dit:

  Imagine que per a arribar a aquesta foto has hagut de tirar en ràfega, doncs captar aquest precís moment amb les banyes a milimetros del recortador amb una sola foto és un miracle. Bon enquadrament, llum, nitidesa i composició. No sé si enfosquint una mica l'arena potenciarias l'escena. Jo haguera saturat més el color de la samarreta del xic, però aquesta no és la meua foto. Ben fet presi. Salutacions

Deixa un comentari

error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit