Exposició virtual: Setmana de Bous 2020

En aquests temps que corren de pandèmia una de les coses que més ens afecta a tots els Algemesinencs és no tindre festes al nostre poble, convertint aquest mes de Setembre en un mes atípic.

A l’igual que molts pobles i festes s’han hagut que suspendre per culpa d’aquesta maleïda pandèmia, al nostre poble també ens em quedat sense Mare de Dèu i després sense Bous.

La Setmana Taurina d’Algemesí, és una de les tres millors fires de jonegades que podem trobar en la nostra pell de bou, i que són de Nord a Sud: Arnedo al País Basc; Arganda a Madrid i Algemesí a València.

De bon matí, els més taurins acudim al “encierro” a veure el ramat a lidiar per la vesprada, després vaqueta i com no, quant finalitza aquest, ens reunim amics i visitants per a una costum molt nostra com és l’esmorçar. Al mig día les casetes al parc es troben de gom a gom de gent per al dinar del cadafal,  on les músiques de cada caseta s’entremesclen amb el soroll de la gent, i on l’alegria que es viu és indescriptible.

A les 5’30 hores és l’hora de la veritat per als joves joneguers punters de l’escalafó Novilleril. Després de la correguda i comentant aspectes de la novillada arriba l’hora del sopar, on la gent acudeix per segona vegada al Parc Salvador Castell; i per a finalitzar la jornada es torna a la plaça de Bous a presenciar l’espectacle nocturn de primeres figures de l’àmbit nacional musical amb actuacions d’Orquestres, i altres nits amb espectacles taurins com Desencaixonada, capea, becerrada o retalladors.

En fi, aquest 2020 serà un any molt estrany en el que Fotoaficionats Algemesí, ha volgut aprofitar l’ocassió i  per recordar amb imatges que mostren una festa singular, plena de color i alegria amb tota la realitat d’esta festa tant particular.

Amb aquestes paraules desitgem que esta pandèmia passe el més prompte possible i el proper any tornem a tindre amb tota normalitat La FESTA d’ALGEMESÍ “ ELS BOUS “

Toni Roig: Vicepresident de Fotoaficionats

 

 

 

 

Administrador

L'Administrador, com a usuari, és a qui se li atribueix l'autoria de les pàgines i entrades, el contingut de les quals es pot considerar propi de la web i que forma part de la seua estructura i manera de presentar la informació.

error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit