In memoriam, adeu a l’ amic, al company, Gerardo Pérez Busquier

Ens ha deixat el nostre company Gerardo, el seu cor no li ha permés continuar gaudint de la seua família, els seus amics, la seua passió per la música i també la seua afició per la fotografia, compartida amb la seua esposa i també companya en la nostra associació, Anna Albelda.

En FOTOFICIONATS ALGEMESI, hem sentit un buit, el buit que deixa el mestre, la persona, l’amic.

Gerardo no tornarà a compartir moments amb nosaltres, no tindrem mes xarrades sobre fotografia, ho recordarem sempre aportant idees, conceptes, punts de vista, sempre amb respecte i voluntat de col·laboració.

Descansa en pau, mestre, company, amic

 

Al Mestre Gerardo Perez Busquier de FOTOAFICIONATS ALGEMESI

Avui hem rebut la triste noticia de la mort en Màlaga del nostre company i membre de Fotoaficionats , el mestre Gerardo Pérez Busquier . Nascut a la localitat Alicantina d’Elda, encara que compartia temporades entre Algemesí , Elda, Moraira i Màlaga on ha faltat als 87 anys d’edat.

Persona afable bondados , de poques paraules pero amb una gran mestressa en les seues paraules, una gran educació , molt respectuos i amb una vida plena d’èxits.

Sempre al costat, com no, de la seua parella i també companya de fotoaficionats , la Soprano Anna Albelda i Ros els quals sempre venien a les reunions de dimecres, els dos junts, i al que sempre el recordarem .

Gran persona amb un curriculum molt extens del que sols anomenaré unes notes musicals més destacades en la seua trajectoria Artística i Musical.

-Debutà com a director d’Orquesta als 14 anys.

– En 1950 , debuta en el teatre Castelar de la seua Localitat natal d’Elda, i en el que el passat 13 d’Abril de 2019 se li realitza un homenatge i se li posa el seu nom al palco número 4, d’aquest Teatre

-Becat per la Diputació de Valencia, entra com alumne del director Eugene Bigot. Rep cursos dels directors Leindorf i Von Karajan

-En 1960 es nombrat director titular de la Orquesta Sinfònica de Mallorca, i va ejercer la docencia en la direcció del Conservatori de les Illes Balears.

-La seua etapa més destacada fou quant va ser Director de la Orquesta del Liceo la Opera de Barcelona.

– També va ser director del Conservatori “ Oscar Esplà ” d’Alacant i professor de Repertori d’Opera i Oratori en el Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València.

– Director de Música de la banda Sínfonica Ateneo Musical de Cullera i Director de la Coral Crevillentina.

Academic de la Reial Academia de Belles Arts de San Carles de Valencia i de la Reial Academia de la Música Valenciana.

Amb la irreparable perdua del Mestre Gerardo Perez Busquier , Fotoaficionats perd una persona de veu templada pero respectuossa, educada amb un gran sentit de la qualitat humana i fotográfica en el que les seues fotos tenien la màgica visió d’un Artiste.

Desde aquestes línies i com a Vice-president de Fotaficionats i en el nom de tots els membres i Junta Directiva sols ens queda donar el pesame a la seua dona Anna i familia .

DESCANSE en PAU fins sempre MESTRE .

Antoni Roig Aliaga

Vicepresident

Administrador

L'Administrador, com a usuari, és a qui se li atribueix l'autoria de les pàgines i entrades, el contingut de les quals es pot considerar propi de la web i que forma part de la seua estructura i manera de presentar la informació.

2 Responses

 1. Vicent Piquer ha dit:

  Una gran persona, amic i compañy del que fera falta, crec que ja li han dit tots els qualificatius que ho definixen, per tal motiu no em vaig a expandir mes.
  D.E.P

 2. Ximo Bueno ha dit:

  MESTRE! Mestre de vida, de la difícil música, de seny, d’humilitat, d’amistat, de tantes coses…
  Hem perdut un bon company, una persona singular, com deia el poeta: “En el buen sentido de la palabra, bueno.”
  Gairebé aprofitem les seues lliçons quasi silencioses i siguem tots un poc com era ell.
  Una forta abraçada a tants que el estimarem!

Deixa un comentari

error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit