La novena a la Mare de Déu de la Salut 2019 ha començat
Des el dia 29, i fins el pròxim dia 6 de setembre, Algemesí celebra amb solemnitat la Novena a la Mare de Déu de la Salut, patrona d´aquesta ciutat de la Ribera Alta. Cada dia, a les 10 de la nit, els devots de la Mare de Déu de la Salut s´apleguen al voltant de la Capella de la Troballa per venerar Santa Maria, Salut del nostre poble. Són les cases del voltant d´aquesta capella, en els tres carrers que hi conflueixen les que els seus veïns obrin les portes de casa i trauen cadires per a familiars i forasters, que volen pregar i honorar la Mare de Déu de la Salut. D´aquesta manera, en el silenci orant de la nit, nombrosos cristians veneren la Mare de Déu, per preparar durant nou dies la gran festa de la patrona d´Algemesí.
- Obertura: ƒ/1.4
- Càmera: Canon EOS 5D Mark III
- Longitud focal: 35mm
- ISO: 2500
- Velocitat d’obturació: 1/400s
La novena, potser l’acte més religiós dels que integren el programa de festes de la Mare de Déu, ens porta grans records als qui ja pentinem canes (o ni tan sols es pentinen..). Records d’adolescència, no lligats específicament al tema sacre, sinó més aviat a la tolerància que en aqueixos dies disposàvem per a gaudir d’horaris mes amplis fora de casa, dies que aprofitàvem les quadrilles d’amics per a deambular per l’entorn sense tanta obstinació a trobar-nos pendents del rellotge.
Foto agradable de veure, sense grans pretensions, però amb una important càrrega emotiva. Compositivament m’agrada molt el punt de vista, amb les diagonals dirigides cap a la capella, que es va difuminant per l’efecte del camp de profunditat. No sé si tindràs més preses des d’un altre angle, m’haguera agradat veure-la també presa des de més cap a l’esquerra, de manera que es vera l’interior de la capella, en aquest supòst enfocat, amb l’efecte de profunditat contrari a aquesta.
Gràcies per compartir.
Salutacions !!
Bonica estampa costumista
El costumisme sorgeix amb la intenció de ‘conservar els aspectes tradicionals de la vida del poble. Relata tipus socials, ambients… i aleshores generalitza les peculiaritats. És subjectiu