Edició de Paco Tortosa

Foto de Vicent Esteve, editada per Paco Tortosa

 

Qüestions plantejades per l’autor:

1) Ho sent, no acabe d’entendre aquesta pregunta. Si et refereixes als paràmetres dels dispare, es veuen clarament en les dades exif, ambdues estan fetes a f/8 i iso 100, la velocitat en una d’elles són 0,2 segons i l’altra 0,4 segons ….. que més?

2) En tractar-se d’una foto diürna, per a obtindre aquest temps d’exposició amb f/8 hauràs necessitat algun filtre ND de baixa intensitat, amb 4 o 6 passos haurà hagut de ser suficient. També trípode, per descomptat, totes dues fotos estàn fetes amb 1 segon de diferència, i seria impossible fer-la sense trípode i mantindre l’enquadrament. Encara que no és totalment necessari, imagine que també hauràs utilitzat disparador.

3) Encara que la foto és bonica, no li trobe motiu per a fer-la amb un temps d’exposició tan baix, atés que en tindre elements vius en moviment, apareixen difuminats, cosa que pot tindre el seu atractiu, per gustos personals, però en el meu cas no el veig, així que per aquest motiu jo la descartaria. Tampoc veig motiu per a fer dues fotos en braketing, el rang dinàmic de l’escena no el justifica, qualsevol de les dues és perfectament aprofitable, a nivell tècnic, per a editar.

Jo he editat solament una d’elles, pels motius que he explicat abans, l’edició està feta exclusivament en càmera raw, el photoshop ni l’he obert. No he reenquadrat ni retallat res.

Resum de l’edició:

Correcció de lent (amb el perfil de l’objectiu utilitzat, Cànon 16-35 f/4, automàticament). Balanç de blancs ho deixe igual. Aplique dues vegades el filtre graduat a la part inferior de la foto, per a eliminar les fortes llums de la zona, en la primera li rebaixe l’exposició en 3,5 passos i les il·luminacions en -100, en la segona li baixe l’exposició altres 1,25 i de nou -100 en les il·luminacions. Filtre radial sobre el llac, amb increment de textura +15 i claredat +20, per a ressaltar el detall en els peixos. En els ajustos generals, primera pestanya,  baixe les il·luminacions en -70 i puge les ombres en +15 i també la textura en +15, la resta de controls els deixe a zero. En els ajustos HSL, quarta pestanya,  puge la saturació dels grocs +15, els verds +12 i els “aguamarinas” +23, per a ressaltar la zona de vegetació, enfront dels potents colors rojos dels peixos. Corba de tons (segona pestanya), trie el gràfic de punts i li pose un contrast mitjà, torne a la pestanya primera, ajustos generals, i els puge exposició general + 03,0

això és tot amics / that’s all folks

Paco Tortosa

Si voleu veure mes treballs meus podeu visitar el meu perfil en Flickr

Deixa un comentari

error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit