Bocairent

Bocairent és un municipi del País Valenciá. Se situa a l’extrem sud de la província de València, a la comarca de la Vall d’Albaida. Comptava amb 4.516 habitants en 2014.

Edificis d’interès

    Església de Nostra Senyora de l’Assumpció. Del segle XVIII. Edifici més emblemàtic del poble. Construïda sobre un antic castell àrab, reuneix les principals característiques de l’art valencià, des del gòtic fins al segle XIX. Alberga un important Museu Parroquial amb obres de Joaquim Sorolla i Bastida, Cellini i Joan de Joanes.
    Covetes dels Moros (o del Colomer). D’antiguitat i utilitat incertes, probablement són un magatzem d’època àrab en què la població transhumant guardava les eines en cavitats distribuïdes segons l’estructura de la tribu.
    Plaça de Bous. La més antiga del País Valencià. Tallada en la roca en 1843.
    Portal de l’Arc de l’Aigua. Part d’un aqüeducte del segle XVI que serveix de marc per a les entrades de les filaes.
    Cases renaixentistes de la Plaça de l’Ajuntament.
    Portal del Porxe, víctima d’una restauració inadequada.
    Pont de Darrere la Vila. Segle XVIII.
    Monument a la Flassada, a l’entrada de la vila pel Pont Nou.
    Museu Arqueològic Municipal. Amb bona mostra de les troballes fetes al terme.
    Museu de la Festa. Monogràfic sobre les festes de Moros i Cristians.
    Ermites de Sant Antoni Abat, o del Porquet; de sant Jaume; de santa Bàrbara; de sant Tomàs de Villanueva; de sant Antoni de Pàdua i del sant Crist.
    Una bona col·lecció de caves unes urbanes com l’Engolada i la de sant Blai, que alberga el Museu de la Neu i d’altres arreu del municipi com: la de sant Miquel, l’Arquejada; la de l’Habitació i la del caveta del Voltor.
    Torre de Mariola. Junt a la font homònima. De procedència àrab, encara que una llegenda local la relaciona amb els romans. Està totalment arruïnada.
    El Barri de la Vila de Bocairent que constitueix el nucli antic medieval d’aquesta ciutat ocupa la part alta del turó on s’assenta la localitat. El constitueix un entramat de carrers costeruts, retorçades i escalonades que s’adapten un terreny amb forts desnivells en la connexió del cim del turó amb la vessant. Dins d’aquest barri medieval es distingeixen altres barris com el de Sant Pere, el de Sant Joan, el de la Verge d’Agost o el de la Verge dels Desemparats.

2 Responses

  1. Ximo Bueno ha dit:

    Una imatge increïble!
    Sorprenent.

  2. La foto la veig per guanyar un concurs de Bocaairent que de ben segur que fan, IMPRESSIONANT !!! I amb el text ja m´has deixat bocabadat, bon treball i bona visió la teua.
    Salutacions !!

Deixa un comentari

error: Tot el contingut d\\\'aquesta pàgina està protegit